tirsdag den 6. marts 2007

Sidste krampetrækninger, så er det slut med Ungeren her på bloggen!

  • "... Det vil være en glædens aften den aften, hvor man kan sætte sin lille finger på knappen for at stemme for husets tilintetgørelse".
  • "Det korte af det lange er, at jeg er dødtræt af at høre mere om det her ungdomshus, så lad os hurtigst muligt få sagen afgjort og få det revet ned, simpelthen jævnet med jorden".

Det er Louise Freverts vise ord. Sagt her.

Louise nyder tydeligvis, at hun kan gå til et møde, hvor folk er tvunget til at lytte til hende, og hun kan smide med verbale brosten. Holdt de unge på Nørrebro et møde, hvor de udtrykte ønske om, at Louise Freverts hus skulle jævnes med jorden, ville de højst sandsynligt blive smidt bag lås og slå med "trusler" som motiv.

Hun sagde på samme møde også mange andre 'kloge' ting;

"Huset har været til gene for både erhvervslivet og turisterne". - Turisme er vigtigt. Men hvor er vi henne hvis det er vigtigere end trivslen blandt landets egne indbyggere? Med tanke på det parti damen er medlem af, så skulle man ellers tro, at hendes kærlighed til danskere ville overskygge alt andet. Men åbenbart ikke lige Ungerens beboere. Desuden er Danmark (ca. 43000 km2) vel forhåbentlig stor nok til både ungdomshus (hvad er det, ca. 1000 m2?) og turisme?

"Men man burde indføre en lov, hvor man simpelthen forbyder, at de har hætter på. Det er nogle feje unge mennesker, der ikke engang..." - Bare husk, at lighed for loven betyder, at det jo så også gælder kære Ruth, når hun skal inspicere sit nye hus eller til og fra kirke...

På samme møde sagde Leslie Arentoft fra Venstre bl.a.:

"Her finder man Københavns mest uhumske hygiejneforhold, det er simpelthen dybt ulækkert. De laver mad samme sted som de finder døde rotter, der løber ude i køkkenet". - For det første; jeg vil vove at påstå, at det også er det eneste sted i København, hvor døde rotter løber rundt ude i køkkenet! For det andet; jaja, overdrivelse fremmer forståelsen, og med denne meget upolitiske påstand er der vist ingen tvivl om Leslies holdning til husets beboere - hvor meget de så end argumenterer for deres sag.

"Det er nok den eneste institution, som vi overhovedet ikke har noget som helst hold på-" (Jubii, så er der da i det mindste stadig EN tilbage!) "- og det må dog være et rimeligt krav, at vi har bare et minimum af kendskab til, hvad der sker i det hus". - Nej!!! Er der nogensinde nogen der har forlangt at få lov til at inspicere DIT hjem, hvor at se hvad du og din familie bruger fritiden på?

Desuden siger Leslie Arentoft nogle ting, som direkte oversat er så nedladende overfor de i forvejen frustrerede unge, at jeg udmærket kan forstå hvis de har fået nok af at blive behandlet som forkælede børn i trodsalderen;

"De unge mennesker mente, de kunne gøre det for ca. halvdelen, og det kan vi jo så tro på eller lade være".

"Dybest set er det, vi får for de penge (til renovation af Ungeren) et festredskab for en lille, snæver gruppe mennesker, der tilmed fungerer i så lukket et miljø, at det skræmmer andre unge bort". - Hmm, hvor mange tusinde unge er det der har været med til at demonstrere på det sidste? Og i øvrigt holder Ungdomshusets beboere sig da for sig selv, så hvis nogen bliver skræmt er det nok fordi de ikke hører til der. Og det er vel ok. Så passer de jo sikkert ind i resten af København. Brugerne af Ungeren har (havde) kun det hus.

Nu tager jeg en dyb indånding og LOVER, at dette var mit sidste sure opstød om ......-hus (indsæt selv Fader- eller Ungdoms-) og Nørrebro. Men tag evt. et kig ind til LaQuack, hun er en klog and.

1 kommentar:

LaQuack sagde ...

Tak så mycket, jeg fatter stadigt ikke, hvordan det af alle ting kan gå ud over _turisme_? Men damen har jo heller aldrig været udpræget logisk.