mandag den 21. april 2008

Lorte-USA!

Det er så friggin sørgeligt at se Station 2 Special, at jeg er lige ved at tude. Det handler om amerikanske fængsler, men de fængselsbetjente der arbejder der, eller rettere: dem, der har bestemt at systemet skal være som det er i USA, burde fandeme selv have lov til at sidde der!
Hvordan kan det gøre nogen som helst til bedre mennesker, at en fængselsstraf skal overskride menneskerettigheder på SÅ grov en måde?
  • Overbetjent StorOgStærk siger med skræmmende stor selvhøjtidelighed: "Det er mig der bestemmer, når jeg siger hop, så skal de sateme hoppe".
  • Der bor tre personer i en celle på 2 x 3 m.
  • Fangerne skal arbejde 30 dage af gangen (hvis de kan klare det) i en hed ørkensol, med indsamling af affald eller gravning af huller i jorden til begravelseskister. Under dette arbejde har de konstant en fælles fodlænke på, med 1 meters afstand mellem fangerne. Det betyder de er nødt til at gå i takt mens betjentene tvinger dem til at synge sange om hvor dumme de er fordi de er endt i fængsel.
  • Ved spørgsmålet om hvorfor fangerne skal gå med lyserødt undertøj svarer betjenten dybt alvorligt, og jeg citerer: "fordi de hader lyserødt. Hvorfor skulle vi dog give dem en farve de kan lide?".

Det er jo grotesk!! Og frustrerende! Og... AAARRGH!

Ingen kommentarer: